Šta je Valve u Prefabrikaciji? Uzdizanje, zavesa i visina

Podređena je prizemna platforma koja počinje od nivoa temelja u zgradi. U ovom članku smo ispitali koncept podsamana.

Nije pronađena nijedna stavka.
Nije pronađena nijedna stavka.

Montažne zgrade su danas sve češći način gradnje. Te strukture su poželjne u mnogim različitim oblastima zahvaljujući brzoj i ekonomičnoj izgradnji. Međutim, neophodno je obratiti pažnju na neka tehnička pitanja tokom faza izgradnje montažnih objekata. Jedno od tih pitanja je koncept podstrukcije u prefabrikaciji.

Podređena je prizemna platforma koja počinje od nivoa temelja u zgradi. Ova platforma je obično napravljena od armiranog betona i pruža podršku strukturi. U ovom članku smo ispitali detalje i značaj koncepta podsklomara u montažne zgrade.

Šta je Podsključište?

S obzirom na to da su montažne kuće strukture nastale kombinovanjem montažnih građevinskih blokova, postoji ugrađeni kanalizacijski sistem za upravljanje vodama i otpadnim vodama. Ovaj sistem se nalazi u jami ili trafostanici ispod kuće.

Poplava se može definisati kao armirano betonsko područje koje je ispod nivoa temelja kuće. S obzirom na to da se ovaj deo nalazi u donjem delu kuće, naziva se i podrum. Važno je sprečiti akumulaciju vode u predelima ispod kuće i zaštititi bazu i temelj kuće.

U montažama, ventil je obično napravljen od modularnih panela koji se nalaze ispod kuće. Spajanjem ovih panela stvara se okvir ispod kuće, na koji je postavljen sprat kuće. Poplava se proteže do nivoa temelja kuće i uključuje kanalizacioni sistem za odvodnjavanje vode ispod kuće.

Kako je podnasložnik napravljen u montaži zgrada?

Kako se subasman pravi u montažne zgrade?

Izgradnja trafostanica u montažnom objektu može se razlikovati u zavisnosti od projektovanja i lokacije kuće. Međutim, generalno gledano, izgradnja podstrukture u montaži kuća sprovodi se kroz proces koji obuhvata sledeće korake:

  1. Osnovni radovi: Izgradnja podsamana počinje radovima na temelju kuće. Fondacija formira sistem za nošenje tereta ispod kuće i obezbeđuje da oblasti ispod kuće budu adekvatno podržane. Stoga se, pre svega, gradi temelj kuće.
  2. Instalacija panela: Paneli za subvencije koji se koriste u montažnim kućama obično su čelični ili armirani betonski paneli postavljeni ispod kuće. Ovi paneli formiraju okvir ispod kuжe. Spajanjem panela formira se okvir ispod kuće, na koji je postavljen sprat kuće.
  3. Kanalizacioni sistem: Na teritoriji poplave opremljen je kanalizacioni sistem za odvodnjavanje vode ispod kuće. Ovaj sistem može da uključuje elemente kao što su odvodne cevi, drenažne jame, pumpe i druga oprema. Kanalizacija obezbeđuje odvodnjavanje vode ispod kuće i pomaže u sprečavanju nakupljanja vode ispod kuće.
  4. Izolacije: U zoni podređenosti, cilj je da se smanji vlažnost vazduha ispod kuće korišćenjem izolacionih materijala. Zbog toga su pod i zidovi poda prekriveni izolacionim materijalima. Ovi materijali sprečavaju isparavanje vlage akumulirane ispod kuće i održavaju kvalitet vazduha unutar kuće.
  5. Materijal za podove: U zoni subdukcije određuje se podni materijal koji će biti položen ispod kuće. Za ovaj materijal se obično bira izdržljiv materijal otporan na vodu. Takođe, u zavisnosti od vlažnosti ispod kuće, poželjna je i vodootporna površina.

Izgradnja trafostanica u montažnom kući završena je sprovođenjem ovih koraka. Pravilna izgradnja poplava je od velikog značaja za upravljanje vodom ispod kuće i zaštitu temelja kuće.

Koliko visoka treba da bude visina poplave?

Koliko visoko treba da bude trafostanica?

Visina poplave može da varira u zavisnosti od dizajna montažne zgrade i lokacije. Međutim, generalno gledano, visina podsekcije se određuje u skladu sa minimalnim visinama postavljenim lokalnim propisima. Na primer TürkiyePrema propisima navedenim u Zakonu br. 6306 o transformaciji oblasti pod rizikom od katastrofa, visina objekata mora biti najmanje 30 cm.

Visina može da se razlikuje u zavisnosti od predviđenog korišćenja prostora ispod kuće. Na primer, prostor ispod kuće može biti veći ako će se koristiti kao prostor za skladištenje. Pored toga, lokacija kuće i faktori životne sredine takođe su efikasni u određivanju visine podsekcije. Na primer, ako živite u kišnom delu, podređeni bi trebalo da budu viši kako bi voda nakupljena ispod kuće mogla da se ocedi.

Šta je podsključivo popunjavanje?

Podsključni filer je jedan od najrazličitijih materijala za punjenje među građevinskim materijalima. Obično se pravi pomoću šljunka, peska, kamena ili smrvljenog kamena. Fileri moraju biti pažljivo odabrani da bi se u potpunosti popunio prostor ispod kuće. Treba ga postaviti tako da formira čvrsto tlo sa dovoljno kompaktnosti.

S obzirom na to da se punjena poplava koristi za popunjavanje prostora ispod kuće, njen doprinos strukturi je veliki. Filer povećava nosivost poda ispod kuće i daje strukturi veću trajnost. Pomaže i da se ocedi voda koja se nakupljala ispod kuće.

Šta je poplavna zavesa?

Poplavni zid je zid zavese izgrađen da ojača tlo i poveća visinu temelja, tako da bude ispod temeljnog zida. Koristi se za povećanje visine zidova u delu zgrade u kontaktu sa zemljom. Na taj način se može sprečiti oštećenje nastalo kretanjem poda i struktura može dobiti veću trajnost.

Beton se generalno koristi u izgradnji poplavnih zavesa. Materijal se može koristiti u različitim tipovima u skladu sa visinom, širinom i debljinom podsamanske zavese. S obzirom na to da je beton izdržljiv i robustan materijal, često je poželjan u izgradnji podsaman zavesa. Prilikom izrade pod-lavor zavese, ona se pravi tokom izgradnje zavese temelja i sipa se u isto vreme. Ugrađen je u armirani beton sa temeljnim zidom.

Šta je podsaman loš?

Uzdizanje poplava je podizanje nivoa tla ispod temeljnog zida zgrade, koji se koristi kao referenca u građevinskim projektima. Uzdizanje je termin koji se koristi u građevinskoj industriji kao mera visine i odnosi se na udaljenost površine od određenog referentnog nivoa. Ako je podređen nivo, odnosi se na visinu prizemljenja pod temeljom zgrade.

Potapanjem se određuje uzimajući u obzir kopnenu strukturu i visinu u oblasti u kojoj je planiran građevinski projekat. Prostor ispod temeljnog zida zgrade mora biti popunjen u skladu sa podnivoom utvrđenim u projektu izgradnje. Na taj način se temelj zgrade može čvršće postaviti na zemlju i sprečiti šteta nastala usled kretanja tla. Nepravilno utvrđivanje podizanja može dovesti do toga da temelj zgrade ne bude čvrsto utvrđen i da ošteti građevinu.

Kako utvrditi da li je podsključist loš?

Kako utvrditi lošest podsamana

Precizno utvrđivanje nivoa poplava obezbeđuje čvrsto uspostavljanje temelja zgrade i čini strukturu otpornijom na štetu nastalu usled kretanja tla. Parametri koji se ispituju prilikom određivanja podređenog uzdizanja su:

  • Anketa na terenu
  • Visina zgrade
  • Nivo tla
  • Visina zida temelja
  • Debljina materijala za punjenje

Podizanje subdominance se izračunava na osnovu gorenavedenih faktora. Podizvođanje se određuje uzimajući u obzir nivo tla, visinu temeljnog zida, debljinu materijala za popunjavanje i ukupnu visinu strukture.